Dapatkan kebaikan penuh kacang soya melalui ESP

Salam,
Ni nak bercerita lah sikit pasal kebaikan ESP nie..memandangkan saya telah pun mengamalkan Energizing Soy Protein [ESP] dalam diet harian penyusuan saya. Pengambilan ini juga amat digalakan secara rutinkepada ibu-ibu mengandung serta mereka yang inginkan kulit yang cantik dan hasilnya mmg berbaloi. Jadi pasti ada yang bertanya tentang 'kenyataan' itu kan??..so sebagai perkongsian ilmu, saya lampirkan artikel mengenai ESP ini

credit to Alin tentang artikel ini ,
Tahukah korang apakah ciri-ciri kacang soya yang sepatutnya kita ambil?
  • Ditanam secara organik
  • Tidak menjalani proses genetik (non-GMO)
  • Mengandungi 9 asid amino penting
  • Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol
  • Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan
  • Diproses tanpa dipanaskanDitambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)
Tetapi kalo ini ciri-ciri yang Kacang soya yang anda ambil... kaji maklumat lanjut berikut:
  • KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!
  • KACANG SOYA GMO -  lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!
  • 9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.
  • KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang. (secara ringkasnya,Isoflavone = kurangkan risiko kanser, so kalo kurang isoflavone = risiko kanser meningkat... proses dgn alkohol = kurangkan isoflavone til 88% = maka... risiko kanser meningkat)
  • BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.
  • KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!
  • KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.


So agak2 apa yang kita minum tu menjalankan process yang sama tak?..wallahualam..tapi kalau dah ESP menepati amalan yang rapi untuk menjaga khasiatnya..adakah itu yang perlu kita cari?..dan sepatutnya anda jugalah yang akan mendapatkan manfaatnya.


Sekiranya anda berminat? bolehlah menghubungi saya untuk mendapatkan harga eksklusif ya 


Salam dari CheRus



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...