Info sharing : VIVIX

Assalamualaikum..kali entry nak cite pasal vivix lagi...info ini adalah bertujuan memberi kefahaman pengguna dengan cara yang mudah difahami. bagaimana vivix ini memberi kesan kepada keperluan dan kesihatan sel badan kita.

Dan apabila kita faham..bermakna keyakinan terhadap pengambilan vivix sebagai makan tambahan atau supplement tidak di salah ertikan atau disamakan dengan pengambilan ubat yang memberi kesan secara immediate. Pengambilan perlu secara konsisten ,sentiasa, jangka panjang, kerana ia bergantung kepada tahap kesihatan individu adalah berbeza. 

Vivix adalah dari semulajadi. Jom kita baca lagi mengenai vivix ini..

credit : puteri yusofSoalan: Mengapa VIVIX terbaik untuk mencegah kanser?

Jawapan: KERANA VIVIX MENGANDUNGI RESVERATROL! 

Salah satu bahan utama dalam Vivix ialah "muscadine grape" (anggur muskat). Anggur ini mengandungi kandungan resveratrol yang sangat tinggi. Tapi apa itu resveratrol? Dan mengapa ia penting?


Resveratrol ialah sejenis polifenol hyang dikenali sebagai "phytoalexin", sejenis kompoun yang dihasilkan oleh tumbuh- tumbuhan bagi membolehkan ia melawan penyakit. tumbuh- tumbuhan menhasilkan resveratrol bagi melindungi dirinya daripada serangan fungus, stress, kecederaan, jangkitan penyakit dan gangguan radiasi sinar ungu.Tumbuh- tumbuhan yang mengandungi kandungan resveratrol yang tinggi termasuklah anggur, raspberries dan kacang. Vivix yang diperbuat daripada muscadine grapes, lebih kaya dengan anthocynins, jadi ia mengandungi resveratrol yang lebih tinggi berbanding anggur dan berries yang lain. Anthocynins adalah bahan yang menghasilkan warna ungu pada anggur, yang sangat kaya dengan nilai anti-oksida.


Kelebihan- kelebihan resvaratrol termasuklah:

(1) Mengurangkan tumor
(2) Menyekat pertumbuhan banyak jenis kanser 
(3) Melambatkan sel kanser payudara daripada merebak
(4) Mengurangkan risiko kanser prostat

1 sudu Vivix (15ml) mengandungi 10 kali ganda resveratrol yang terkandung dalam 100 gelas red wine. Bayangkanlah kebaikan resvaratrol yang anda boleh beri kepada badan anda! memang hebat. 
Sumber: meandmyvitamins.blogspot.com
pm cherus  sms.whatsapp  012 3320460 utk pembelian dan dapatkan harga lebih jimat dgn nilai hebat. ..pssst di malaysia ayu raudah pun guna vivix..patutlah cantik..wohooo..kalau di indonesia Anang dan Ashanti merupakan duta Shaklee mmg terbaik...warga indonesia yang ingin mendapatkan Shaklee juga boleh berhubung dgn saya juga.

Ok selamat mencuba...owh saya juga nak cantik dan awet muda.....he..he
0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...