Perkara yang saya tak ingin buat tp terpaksa buat..

Salam...

Entry kali masih berkisahkan breastfeeding journey yg aku lalui..oklah 15 hb November betul2 genap 9 bulan aku bf untuk baby Aimi...alhamdulillah masih murah rezeki yang diberikan Allah utk Aimi ..tiada masalah kekurangan stok..tiada masalah susu tidak keluar..dan juga tiada kebimbangan susu drop...untuk setakat ini...mesti ada yg nak tahu apa yg perkara yg saya tak ingin buat tp terpaksa buat juga....huwaa...huawaa....huawaa.....ish over laks..haku nie...dah2 ..tabahkan hati utk meluahkannya ok...aku terpaksa membuang susu perahan yang banyak itu ...stok simpanan ketika dalam confinement ...bukan ape..dah expired dah haku rase..so mmg tak confident lagi nak bg kat baby....dah lama dah mmg kene patut buang..yelah peti sejuk 2 pintu paling lama 6 bulan je tahan...mula-mula buang sikit-sikit supaya ak rasa ralat..apepun berat nye hati nak buang banyak...so biarkan je dalm peti sejuk tu lelame..bukan ape bila tgk stok dalam peti perasaan dalam hati bahagianya ...ya Allah begitu banyak rezeki yg kau beri tetapi hambaMu terpaksa menolaknya...semoga Allah  mengampuniku..
Ini adalah sebahagian daripada stok simpanan dan ini semua perlu dibuang!!!..sedeh2

Mesti korang tertanya2 jugakan kenapa aku tak bg jer kat anak org lain yang memerlukan susu...mmm..nampak simple tapi perlaksanaan perlu berhati-hati dan hati kecilku masih belum ready untuk memberikan susuku kepada 'mereka'.. mmg niat dah ada..tetapi tidak kesampaian..risau pun ada..so kesimpulannya aku diamkan sahaja..sehinggalah expired...so now nak tak nak kene lah buang dan perkara ini amatlah aku sedih dan tidak suka sama sekali...ya Allah jgnlah Engkau tutup pintu rezekiMu terhadap ku...

Yang ni pulak  barisan susu perahan baru ...utk waktu2 kecemasan or pada masa-masa akan datang selagi tidak expired...Alhamdullillah masih boleh membuat stok perahan walaupun I am directfeed Mom..mmm..ok sampai sini dulu..ada cerita lagi sy cerita di next entry..

kalau nak tips eksklusif berkaitan breastfeeding please do not hesitate to email me..insyaAllah..sy cuba membantu..


Salam manis dari CheRus

2 comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

blh x bg i details utk shaklee trial set...i da 3 bln bf my baby tp lately sgt2 kurang....sekali pam dpt 3-4 oz....i nk increase sbb x cukup lgsg utk anak,terpaksa campur formula...emel sy ye...ennie@araken.biz

CheRus said... [Reply to Comments]

ennie@araken.biz sy dah email ya.tq

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...