Tik..tok..tik..tok...dah nak cukup setahun

Salam,

Tik tok..tik tok...yeah dah nak 15 february...tarikh itu juga CheRus menantikan Aimi genap 1 tahun...bermakna genap juga perjalanan breastfeeding CheRus selama setahun..insyaAllah dan Allhamdulillah...

Sekejap je masa berlalu..sebagai suri rumah tak banyak masalah utk breastfeed anak nie...yelah sentiasa ada bersama kan..kelebihannya adalah boleh bg direct feed berbanding bottlefeed..dan baby mendapat manfaat susu yg paling fresh dan juga ikatan kasih yang lebih akrab... ..letih?..tetap letih..mmg terasa berbeza masa penyusuan ketika bekerja. Cabaran pun berbeza...apapun diri sendiri yang boleh mangatasi segala cabaran yang ada..tak yah nak excuse2 pun...nak kurus?..tak pakai alat ape pun?..just breastfeed..insyaAllah boleh kurus nya la...CheRus pun maintain 44 or 45 kg sekarang..tak yah lah nak cari alat2..ker..pil kurus ker..hu..hu..

Ok bercerita mengenai breastfeed ni..rasa masih jauh lagi perjalanan CheRus..setahun lagi ker?...tak tahu cabarannya cemane pulak..hmm..apepun CheRus sgt kagum dgn MommaMia dgn kegigihan beliau dalam meneruskan cabaran breastfeeding walaupun bekerja dan pada masa yang sama kene travel...ke luar negara...banyak tips2 yg boleh dipelajari dari beliau..jom baca kisah dia


Alhamdulillah, alhamdulillah.. alhamdulillah.... today genap 1 tahun 10 bulan perjalanan penyusuan lil genius Dzakirah... Ada 2 bulan lagi kami perlu bertahan dalam menjayakan misi penyusuan kami... Semoga momma sentiasa diberi sekeping hati yang "degil" dan cekal untuk terus berusaha dan menjayakan penyusuan susu ibu untuk lil Dzakirah.Doakan kami berjaya. Tuhan sahaja yang dapat membalas segala doa anda itu... 

Alhamdulillah ini pencapaian terbaik sepanjang tempoh penyusuan mommaMia. Semasa Damia kami berjaya sehingga 1 tahun 2 bulan. Tu pun sebab mengandungkan lil Dzakirah & end-up Damia diberikan formula & wean off selepas lil Dzakirah dilahirkan. Tu cerita lama & itu juga sebagai penguat untuk mommaMia berjuang untuk penyusuan lil Dzakirah sehingga ke hari ini... I never care berapa banyak saya ada berbanding org lain, atau berapa org lain ada berbanding saya, yang saya tau susu-susu saya cukup utk lil Dzakirah hingga 2 thn JIKA sy rajin memerah mengikut rutin. 

Sesungguhnya dugaan selepas mendapat Master Degree 1 tahun 6 bulan maha hebat. Serius, tanpa ilmu & support memang boleh give-up... Pesanan en suami sentiasa tersemat & berbisik-bisik dicorong telinga ni...





CheRus jadikan tips yang diberikan sebagai panduan dan semangat beliau yang patut dicontohi..ok jumpa lagi di lain entry..oh ye jgn lupe promosi yang sedang berjalan..sebarang masalah berhubung terus dgn CheRus ya

Salam manis dari CheRus..


2 comments:

Momma Mia said... [Reply to Comments]

Ada 10 hari lagi utk dapat Degree in BF 1 tahun... Tahniah tahniah sis krn telah berjaya Bfeed ur baby for 1 year... InsyaAllah sis pasti boleh BF for 2 years. Pokok pangkat sabar, usaha yg berterusan & doa serta tawakal... All the best!!

Thank you for sharing sis.

CheRus said... [Reply to Comments]

Thank you so much..appreciate your supportive msg. thanks again.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...