Group online business raya 2012 gathering

Assalamualaikum w.b.t

Ya..selamat kembali..hi..hi..memanjang x sempat nak update blog ni...hu..hu...masa terlalu cepat berlalu...alahai..nak online pun tersangkut2...lately hnya sempat baca2 je...tak sempat nak menulis blog...well..hidup tetap dan perlu diteruskan..aktiviti tetap cherus lakukan..wohoooo..minggu ni lepas coti-coti raya..rezeki melimpah ruah...alhamdulillah...rumah terbuka...bahkan rasanya ramai kwn..ingin bertandang ke rumah cherus..hi..hi cherus anggap tu rezeki..jemputan open house pun bnyak..sampai ada yg x terpegi kerana kesempitan masa...

Ok kali ni cherus nak cerita sikit mengenai perniagaan online yg cherus buat ni...alhamdulillah dah hmpir 3 thn dah umurnya..dan bersyukur ianya masih bertahan dan terus berkembang..sesungguhnya rezeki itu dari Allah..bnyk lg produk2 baru akan menyusul dan tidak tertakluk kepada breastfeeding equipment sahaja..follow je fb mom simple shop utk ongoing promotion.

Ok baru2 ni cherus menghadiri jemputan istimewa dan bersempena hari raya dari group online business yg cherus join..yg menariknya..acara tersebut dihadiri 3 org panel yg cherus suke2 sgt..iaitu wardina saffiya, datin norjuma n farra bagaikan puteri...wow! Dapat berinteraksi dgn mereka secara direct..bestnya..cherus mengambil kesemptan bertanyakan beberapa soalan untuk sama2 share dan berkongsi ilmu.rasa mmg bertuah..serious jemputan ini lebih close dengan mereka berbandaing event2 yang besar..memandangkan iainya jemputan exclusive...ianya sgt memberi ruang utk cherus bertanya dan berkongsi pengalaman.



Secara personal...Datin noor juma mmg sgt cantik..sgt kecil molek..tinggi dan sgt slim...love the way she talk and sharing ilmu about business..banyak ilmu perniagaan serta tips business yang dia share. yes dia bukan sahaja jelita tetapi berilmu...while kak farah..so sweet with her transformation..lebih sopan ..dan berjiwa muslimah..rupanya dia juga mempunyai perniagaan pakaian muslimah yang benar2 mengikut syariat islam..yes..pengalaman hidup membawa dia ke arah jalan yang lebih diredhai..she gone through mcm2 jenis cabaran...dan lebih tenang dengan kehidupan sekarang...wish u all the best kak farah...aha..kak wardina tetap cantik walaupun tidak bermakeup...yes cantik segala-galanya...kak wardina mmg sumber inspirasi cherus..sgt suka kepada ilmu..suka berterus terang dgn apa yang dilalui...bijak..berilmu...berpengalaman...wuhuuu....rasa tak mampu nak macam dia...bila dia tanya mengenai bagaimana dia membahagika masa di antara belajar, family..kerjaya..activiti dakwah..dan juga isteri..dgn jujur dia mengakui dia tidak mempunyai masa yang cukup...dan berterus terang tidak mempunyai maid di rumah..so bergilir2 memikul tanggungjawab bersama suami. apabila ada masalah sehingga menjadi stress..dia hanya mampu menangis katanya sampai lebam-lebam mate...uhuk..uhuk....ye. jiwa wanita yang sungguh kental dan tabah...love kak wardina..




Sempat mengambil gambar bersama mereka ..hi..hi...bukan senang tu..nak captured moment mcm nie lagi..

Ok..cherus rasa setakat ini utk kali nie...sekadar berkongsi cerita dan pengalaman...setiap yang baik dijadikan teladan ..setiap musibah dijadikan pengajaran...untuk kehidupan seterusnya...semoga apa yang kita lalui pada masa akan datang akan dipermudahkan oleh Allah dan setiap tindakan yang kita lakukan adalah dibawah lindungan Allah s.wt...

Salam manis dari CheRus


3 comments:

Momma Mia said... [Reply to Comments]

Bestt nya cherus...
pengalaman org lain biasa bleh menyuntik inspirasi utk kita jadi lebih baik kan...

thanks for sharing
kalo ada lagi bleh ler ajak geng2 supermommies

CheRus said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
CheRus said... [Reply to Comments]

Momma Mia..boleh aje bab sharing2 nie..actually cherus pun masih dalam pembelajaran..pengalaman org lain dan usaha lain jadikan benchmark...why not group momma Mia buat majlis hi tea mcm nie juga..jemput salah sorang dari di atas..cadangan cherus cadang jemput Datin nor juma..dia sgt pandai bercakap tentang business..as fyi she run her business independently...bukan sokongan dari husband..dia pun belajar dari perjalanan hidup dia..jatuh bangun dia...dalam perniagaan..banyak yng kita boleh belajar..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...