Terima kasih Basic H..

Salam

Alhamdullillah..masih berkesempatan untuk menulis dan berpeluang untuk berkongsi cerita...ok memandangkan pembentangan budget 2012 baru je lepas dan masih lg hot dengan cerita ceritun mengenai perkara tersebut..ape kata baca sikit pembentangan saya mengenai Basic H nie...he..he..takpekan nak cerita..dan semestinya perkara yang baik...oklah..nak cerita nie..semasa mengandung anak ke2  sy mengalami alahan gatal pada kulit seluruh badan sepanjang tempoh kehamilan..walaubagaimanapun selepas bersalin..hilang pulak gatal2 semua..tetapi ada satu bahagian yang sy kira berlanjutan dimana bahagian tidak mengalami gatal yg serius semasa hamil dan lepas bersalin bahagin tersebut menjadi bahgian kekal gatal dan bahagian yang sy maksudnkan ialah di celah jari2 tangan. Alahan nie muncul  terutama ketika memegang sesuatu yg bahan2 basah di bahagian dapur cthnya ikan, sotong udang dan ketam..hu..hu..kalau saya lepas cuci bahan2 tersebut alamatnya cari kain,,duduk diam2 dan garu dgn mengunakan kain tersebut..aduh mmg layan..sebab dah tak tahan sgt..selama ini mmg sy terlalu bergantung dengan cream antibiotik untuk mengawal kegatalan tersebut.

Minggu lepas berkesempatan berjumpe dgn Mamacery nak ambik stok yang diorder..he..he...sy order Basic H nie la..sbb target nak buat basuh botol2 baby nie..atau bende lain yang boleh..kan serba boleh...then ptg tu pergi pasar cari lauk untuk stok dapur..mcm biasa kene cuci lah semua brg2 tu sebelum masuk peti sejuk...he..he..bila dah cuci faham2 jelah..kene attack ler alahan gatal tu kat tangan..nak beli sarung2 tangan memanjang terlupa aje....mmmm...nak tgk mcm mane sy nye kesan gatal tu...???..cube lihat kat bawah nie..

hu..hu..sgtlah gatal..dan berair bila dah stop garu..kalau kene air  or sabun tu..mmg pedih sgt2...then hati tergerak nak cuci tgn guna Basic H..sbb baru belikan..hi..hi saje nak test bagus ke tak bagus..pedih ke tak pedih..hi.hi..sy ambil 2 titis basic H..dan sapu rata..aha!!!..suprise...tak pedih pun....then basuh rata dan bilas dgn air..mmg tak pedih langsung...tersenyum simpul sy dibuatnya...kesan berair tu sudah hilang...hanya tinggal kemerahan sahaja...then tgk esok paginya...nak tgk?....cube tgk bwh nie..

cuba tgk... tahap kemerahan sgt berkurangan..dan gatal pun kurang..dan sy sgt happy..betullah sy anggap basic H ni sebagai 'first aid' kat rumah..hi..hi..mmg sy sgt suka dan mmg sy amat recommend kepada sesiapa yang allergy sabun untuk menggunakan Basic H ni...sy guna basic H ni untuk membasuh botol, peralatan aksesori pump dan peralatan bayi ..mmg sgt memuaskan...berbanding sabun cuci biasa...



Ok kepada sesiapa yang berminat nak order Basic H nie..jgn lupa email/sms CheRus ye...CheRus boleh bg harga esklusif...

ok nanti sambung cerita lagi..

salam manis dari CheRus

2 comments:

srifairus said... [Reply to Comments]

testimoni yang bagus nih... :) sri guna basic H tue basuh baju keje fairus yg kene minyak hitam bagai.. memuaskan hati...

CheRus said... [Reply to Comments]

aha..sri..bagus ek..muehe..muehe...mmg best lah guna basic H..suka kalau basuh botol baby especially bahagian puting..bersih dan suci je pastu senang nak bilas..eceh..tp mmg terbaik...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...