Saya sendiri telah menggunakan set breastfeeding Shaklee..ape cer???

Salam hi..hi..and hi...

Ok entry kali berkisahkan perjalanan penyusuan saya. Ok..setelah diperkenalkan dengan Shaklee..mesti nak tau komen setelah menggunakannya sendiri. Sebelum tu cerita sedikit perkembangan anak dara kecil ku..yg cute itew..he..he...baru je masuk 8 bulan umurnya dan masih berkemampuan untuk memberi susu badan sepenuhnya...sudah tumbuh gigi dua bawah dan sekarang atas pun sudah tumbuh,,wah cepat pulak..sekali keluar 2 biji terus serentak...sekarang sudah berjalan sendiri sambil memapah..serta duduk tanpa sokongan..sungguh comel bila tgk dia duduk...bulat2..ha..ha..suka bergurau dan lanyak abang dia...abangnye pulak sgtlah suka menangis...mengalahkan adiknya yg sgt selamba..dan happy jer dan dia juga tidak banyak masalah kesihatan sekadar selsema dan demam2 biasa sahaja..memandangkan dia cute selalu sgt kene cium dgn ayah dia..naik lemas dia dibuatnya...hi..hi whateverlah ye..masih kecil kan..mmg geram pun...
Aimi yang sihat dan ceria..

Ok sambung cerita dan pengalaman dan penyusuan selepas menggunakan Shaklee breastfeeding set + ESP...ok sy biasanya selalu baca pengalaman ibu yg mengepam selepas menggunakan shaklee..kali sy sendiri menceritakan bagaimana mana ibu yang direct feed nie..tak pekan..saje nak cerita..selepas 2 minggu mengamalkan Shaklee ni mmg ada terasa perubahannya terasa payudara sentiasa penuh dan berisi..walaupun selepas menyusu..biasanya kalau mengepam kita biasa terasa akan kosong payudara tu..memandangkan sy nie direct feed baby consume mengikut sebanyak mana yang dia suka kan...so bila tgk dia sedang menyusu terasa puas dengan kekenyangan..wah2 seronok tgk dia..actually cara pemakanan aimi tak banyak ragam dah sekarang nie..walaupun tak bg dia makan dlam satu hari pun dia tak banyak ragam..maknenya bergantung sepenuhnya susu ibu pun dia sudah cukup kenyang..makan sebagai syarat sahaja...pun dah cukup..(1 hari sekali je bg makan) minggu kedua menggunakan  set breastfeeding mmg terasa payudara dah cukup penuh walaupun dah kerap bagi direct feed to aimi..tp aimi memainkan aje sbb maybe dia dah kenyang...susu keluar memancut2 nyah abis terkena muka aimi dan baju pun sedikit basah...
memercik susu ke muka aimi..hi.hii sbb dia dah tak nak tp kene paksa minum susu..melimpah aje lah..


Memandang masih tidak selesa sbb sudah terasa mula membengkak...so pg2 bangun ambil keputusan keluarkan susu dgn menggunakan pump...inilah hasilnya ..ni sekali sesi sahaja...alhamdullilah..simpan je susu nie buat stok baru..


Pengambilan ESP juga mmg sgt membantu dalam memberi tenaga yang berpanjangan..so tidak mudah rasa letih..Amalan pemakan setiap breakfast yang saya amalkan
Set breastfeeding 3M

Kepada ibu-ibu yang sedang menyusu saya amat menggalakan anda mengambil makanan tambahan supaya dapat menggalakan panghasilan susu dan seterusnya dapat mengelakan rasa letih yang boleh menyebabkan anda rase stress dan seterusnya susu akan drop. Sekiranya anda berminat tuntuk mendapatkan supplement ini sila berhubung dangan sy ye untuk pertanyaan lanjut serta tips2 ekskusif penyusuan. Jgn lupa juga berhubung dangan saya melalui email cherus@momsimpleshop.com untuk mendapatkan harga diskaun yang menarik!!..sy juga menyediakan trial pack sekiranya anda ini mencuba!..

Salam manis dari CheRus

1 comments:

king size bedspreads said... [Reply to Comments]

Good sharing, MyNutriBaby is an online community education programme and led by Nutrition Society Malaysia (NSM) and supported by Philips Avent Malaysia, is running a campaign that focuses on the importance of supporting breastfeeding mothers at their workplaces. For detail visit:
http://kidbuxblog.com/mynutribaby-is-a-workplace-for-working-mothers-who-are-still-breastfeeding/





Best Regards,
Split Queen Box Springs or split queen box spring

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...