Pumping setelah hampir 8 bulan tidak mengepam..

Salam..

Hi..hi..entry kali nie bukan sambungan bahagian 2..tetapi sebagai selingan sahaja...Bukan ape..x tersangka selepas aimi 1 tahun 4 bulan mmg aimi menyusu secara direct feed..tetiba terasa nak mengepam! Kah..kah..bukan sengaja tetapi terpaksa..hi..hi..masa aimi berumur 3 to 4 bulan..pernah cuba ajar menggunkan bottle feed..mmg dia tak berapa nak suka..mcm tau je ibu dia mmg akan duduk rumah..so mmg sentiasa direct feed sehingga lah hari ni..mcm surprise juga..lately terasa susu di payudara melimpah ruah?..mmg rase sentiasa ada lebihan..tak boleh jadi..payudara mula kerap mengeras mcm rasa breastfeedung 6 bulan gitu...almaklum lah dah setahun mesti penghasilan susu tu berkurangan si aimi ni pulak mcm menyusu memain aje melempah aje..ke atau susu dah x sedap? Errks ade ke susu x sedap bg baby la :-).hu..hu...so cherus decide mengeluarkan breastmilk dgn medela freestyle tu la yg dah lama juga tersimpan dan kadang kala memberi khidmatnya kepada customer yang dirahmati...haha..ini inilah hasilnya..
                                            
kagum juga..sbb anak 1st dulu breastfeeding sehingga setahun sahaja..dan rase susu semakin kering..then now rasa bersyukur diberi peluang kedua ini telah melepasi stage setahun..secara fullybreast feed dan rezeki itu dipermurahkan dagn izin Allah..pucuk pangkal..kene kuat semangat dan istiqamah. .banyak bende yg cherus terpaksa lalui(nanti cherus cerita yg kisah bahagian ke2 nanti)..dan sesungguhnya ia bukan perkara mudah!..mmg perlukan pengorbanan..InsyaAllah masih menruskan perjuangan sehingga menuju ke thn ke 2. Ok bila dah pump tu ade hati nak bg susu perahan guna bottle...hua..hua...aimi memainkan..bg sikit je masuk mulut tp dia biakan melimpah...aduhai anak..dia memilih utk directfeed sambil memberi isyarat tagn di breast..padahal rasenya sama juga samekan..well mayb lebih nikmat..kot..keh..keh..anak owh anak..apa saja utk mu..ok next entry insyaAllah bahagian ke 2..selepas setahun breastfeeding cherus rasa lebih fun! Tunggu entrynya..ya..ok setakat ini dulu selingan nya..

Sebagai perkongsian....CheRus sarankan sentiasa mengambil supplement dan vitamin secara consisten bagi membantu ibu lebih sihat, ceria dan kekal bertenaga..SET B shaklee utk breastfeeding..untuk Trail pack juga available. ?berminat boleh sms/call or email CheRus ya...harga istimewa menanti customer CheRus.

Salam manis dari CheRus







2 comments:

Momma Mia said... [Reply to Comments]

subhanallah... alhamadulillah...
berkat usaha tuh kan
serta tak pernah putus asa kan..
tahniah sis!!!

CheRus said... [Reply to Comments]

Alin..thank you so much..for your supportive quote..i learned from u!..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...