Promosi Ostematrix : Pentingkah kalsium dalam diet harian?

Assalamualaikum...

Promosi ostematrix dengan harga yang super murah..cepat tinggal beberapa hari je tinggal untuk sehingga akhir bulan March ini sahaja...Kalsium penting kan untuk ibu, wanita atau sesiapa sahaja..pada pendapat CheRus ya sgt penting...

Cer tgk fakta ni..baca surat khabar semalam..hari AHAD terus dapat statistik nie....adakah anda penyumbang atau bakal penyumbang statistik ini? WANITA berisiko tinggi untuk masalah osteperosis...hu..hu...


Secara amnya.kalsium adalah sgt penting  utk kesihatan tulang, gigi, jantung, pertumbuhan dan kesihatan janin dan juga ketika proses ovulasi.


Pemilihan Ostematrix dari SHAKLEE ! Bukan sekadar kalsium…

Ostematrix mengandungi gabungan sempurna “batu bata-dan-mortar“ untuk membina tulang yang kuat dan sihat.
1,000 mg (100% DV) kalsium unsur dari sumber alam semula jadi yang paling yang concentrated dan mudah diserap
400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalamtulang dan membantu menguatkan tulang
400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium
Boron dalam jumlah yang disokong secara klinikal untuk membantu metabolismetulang
Vitamin K membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang
Mangan, copper, dan zink - co-factor yang mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang

# OsteoMatrix juga membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengurangkan gejala PMS .Ia juga membantu dalam pengecutan otot dan transmisi saraf.

Peranan kalsium bg ibu hamil

70 % cadangan kalsium dalam tubuh ibu hamil akan diambil oleh janin. Ini untuk menjamin pembentukan otot, otak, tulang dan organ-organ tubuh.  Jika kekurangan kalsium ibu hamil akan mengalami aritmia jantung, susah tidur, kram otot, cepat capek, tekanan darah tinggi, tekanan darah rendah, nyeri tulang punggung, menurunnya sistem imun tubuh, haid sakit pasca hamil, gangguan kesuburan, beresiko keguguran, lemah jantung, dan gangguan emosi (mudah marah atau malah murung).

Peranan kalsium bg ibu menyusu

Berbalik kepada penyusuan susu ibu, kebanyakan ibu mengalami masalah susu badan kurang semasa haid (period). Ini adalah kerana semasa haid, blood calcium atau kalsium dalam darah menjadi rendah, dan in memberi kesan kepada kebanyakan ibu.Ada ibu yang tidak mengalaminya dan anda memang bertuah.
Jadi kepada ibu2 yang mengalami masalah susu kurang semasa period, ibu boleh mengambil suplemen kalsium yang dilengkapi dengan magnesium dan Vitamin D serta mineral lain bagi memastikan fungsi kalsium dapat dimanfaatkan dengan optimum

Peranan kalsium bg wanita yang mengalami masalah period pain

OsteMatrix (CalciumMagnesium) - berfungsi untuk melancarkan sistem jantung dan aliran darah. Jantung adalah nadi kehidupan manusia. Otot jantung bergerak apabila menerima arahan daripada kalsium. Dikatakan kalsium mengaktifkan sejenis protein yang bertindak menggerakkan otot jantung dan mengalirkan darah. Apabila darah dapat mengalir dengan lancar, maka period pain pun hilanglah.

So mmg terbaik ostematrix dari Shaklee...untuk mengelakan masalah kerapuhan di hujung usia..jom amalkan vitamin kalsium dalam harian anda...terutama bg mereka yang kurang minum susu tu..yang tak suka minum susu...ambil ostematrix dgn bentuk tablet..telan 2 biji hingga 4 biji sebelum tidur...badan akan rasa cergas...tiada sengal..atau sakit...

untuk maklumat lanjut mengenai ostematrix...call/sams whatsapp CheRus ya untuk dapatkan harga super murah...Promosi beli 6 botol ostematrix percuma 1 botol..stock untuk 7 bulan..JIMAT tau..

Salam manis dari Che Rus..jumpa lagi di lain coretan..


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...