Peranan vitamin dalam penyusuan susu ibu

Assalamualaikum..

Ramai ibu-ibu masih tidak faham bagaimana vitamin yang ditawarkan oleh shaklee mampu memberi impak yang berkesan di dalam membantu penghasilan susu ibu. jom sama-sama kita dalami.
SET B

Untuk asas set penyusuan 4 jenis vitamin ini adalah di sarankan
Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.
B complex : Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.
Vitamin C : Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
Alfalfa : Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.


Adakah kalsium juga dapat memberi impak dalam penyusuan?

Jom mari kita kaji lebih mendalam lagi mengenai kalsium atau OsteMatrix (Shaklee Cal-Mag):
Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu perlu yang tidak  menjaga dan tidak mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium terbina untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia ada dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period), mendapati susunya akan merundum. Ini disebabkan kekurangan kalsium di dalam darah yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

Aha..jangan pandang remeh..tentang pengambilan kalsium..perasaan tak ramai wanita selepas bersalin atau menyusu mengalami masalah kulit kusam..mudah rasa letih..hmmm...mungkin kekurangan kalsium adalah penyumbang kepada faktor itu..Ok sekarang nie dah fahamkan peranan kalsium?..ok nak tanya kalsium apa yang boleh dipertimbangkan?..SHAKLEE kenapa ??  jom baca lagi  sikit lagi ni ...kelebihan Kalsium Shaklee ialah:

  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
  • Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.
  • Sekiranya anda masih dalam pantang, kalsium shaklee juga mampu mengatasi masalah sembelit...

Bagaimana dengan sumber protien? adakah ia mambantu juga dalam penghasilan susu?
Komposisi vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protien. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protien sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protien yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.Bagaimana kita ingin mendapat manfaat protien dengan lebih berkesan. Shaklee ESP merupakan satu-satunya  produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. dan ia juga turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral dan sesuai untuk semua peringkat umur. GI (Glisemik Index) yang rendah. 1 hidangan ESP shaklee bersamaan 2 kali ganda daging,4 kali ganda telur, 12kali ganda susu,  rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya menggunakan"non-GMO" (non-Genetically modified Organism) yang mana ia diprocess menggunakan suhu yang rendah. Ia juga dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones  genestein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan manfaat kesuluruhan kacang soya.

Jadi cadangan kombinasi vitamin dan supplement adalah terbaik untuk anda dan secara tidak langsung membantu fizikal ibu agar lebih cergas dan bertenaga dan juga penghasilan susu ibu yang lebih baik dan berkualiti tinggi.

Now dah dapat peneragan yang jelas kan?
et 
Apa kate kita tengok testimoni-testimoni pengguna yang telah menggunakan set breastfeeding dari sumber Shaklee...mmg superb ibu-ibu ni..

Nota ringkas : Ibu-ibu juga dinasihat kan memahami kaedah supply and demand dalam konsep penyusuan susu ibu. (untuk panduan lengkap penyusuan susu ibu dapatkan ebook  ke www.zonsusuibu.com).

Vitamin dalam set B sangat membantu badan ibu sustained bertenaga dan membantu mood ibu lebih ceria. Secara langsung membantu ibu lebih bersemangat menyusukan bayi atau membuat sesi perahan yang konsisten di pejabat. Alfalfa hanya membantu mempercepatkan penghasilan susuibu namun peningkatan kuantiti adalah bergantung kepada kekerapan menyusukan bayi dan sesi perahan yang tetap dan konsisten. 

orait. jika anda berminat untuk mendapatkan set penyusuan SHAKLEE boleh rujuk dengan CheRus untuk khidmat nasihat selanjutnya,

pm FB : mom simple shop
call/sms/whatsapp : 012 3320460
SID : 858776

ok..salam manis dari CheRus

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...